ΚΩΔΙΚΕΣ Υπάρχουν 12 βιβλία

ΚΩΔΙΚΕΣ
 • Available
  ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

  Τον 2ο αιώνα μ.Χ. γράφεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωγραφικά έργα για τον τότε γνωστό κόσμο από  τον Έλληνα γεωγράφο και μαθηματικό Κλαύδιο Πτολεμαίο.

  Τον 2ο αιώνα μ.Χ. γράφεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωγραφικά έργα για τον τότε γνωστό...

  Τον 2ο αιώνα μ.Χ. γράφεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωγραφικά έργα για τον τότε γνωστό κόσμο από  τον Έλληνα γεωγράφο και μαθηματικό Κλαύδιο Πτολεμαίο.

  1 200,00€
 • Available
  ΠΟΡΦΥΡΟΥΣ ΚΩΔΙΞ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ

  Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα με τα κείμενα των Ευαγγελίων, που σώζονται παγκοσμίως, καθώς η δημιουργία του χρονολογείται στον 6ο  αιώνα. Η μοναδικότητα του δεν έγκειται μόνο στην παλαιότητά του αλλά και στη μορφή του.

  Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα με τα κείμενα των Ευαγγελίων, που...

  Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα με τα κείμενα των Ευαγγελίων, που σώζονται παγκοσμίως, καθώς η δημιουργία του χρονολογείται στον 6ο  αιώνα. Η μοναδικότητα του δεν...

  2 000,00€
 • Available
  ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ- ΣΥΝΟΨΙΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ

  Ο χρονικογράφος Ιωάννης Σκυλίτσης έζησε στην Κωνσταντινούπολη από τα τέλη του 11ου έως τις αρχές του 12ου αιώνα και κατέλαβε υψηλά αξιώματα, όπως Κουροπαλάτης (ανώτατος επιμελητής ανακτόρων) και Μέγας Δρουγγάριος της Βίγλας (ανώτατο δικαστικό αξίωμα).

  Ο χρονικογράφος Ιωάννης Σκυλίτσης έζησε στην Κωνσταντινούπολη από τα τέλη του 11ου έως...

  Ο χρονικογράφος Ιωάννης Σκυλίτσης έζησε στην Κωνσταντινούπολη από τα τέλη του 11ου έως τις αρχές του 12ου αιώνα και κατέλαβε υψηλά αξιώματα, όπως Κουροπαλάτης (ανώτατος...

  450,00€
 • Available
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΑΣΣΗ- ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

  Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Βυζαντινής χρονογραφίας, κλειδί για την κατανόηση της σχέσης των Βυζαντινών με το ιστορικό παρελθόν.

  Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Βυζαντινής χρονογραφίας, κλειδί για την κατανόηση της...

  Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Βυζαντινής χρονογραφίας, κλειδί για την κατανόηση της σχέσης των Βυζαντινών με το ιστορικό παρελθόν.

  450,00€
 • Available
  ΟΜΗΡΟΥ, ΙΛΙΑΔΟΣ ΡΑΨΩΔΙΑΙ

  Το σπάνιο αυτό χειρόγραφο του 1488 μ.Χ. καλλιγραφήθηκε από τον φημισμένο σε όλη την Ιταλία –πρώτο εκδότη των ομηρικών επών- Έλληνα γραφέα Δημήτριο Δραμιλά και κοσμήθηκε από τον Φραντσέσκο Ροσσέλι, έναν από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Φλωρεντινής Αναγέννησης. 

  Το σπάνιο αυτό χειρόγραφο του 1488 μ.Χ. καλλιγραφήθηκε από τον φημισμένο σε όλη την...

  Το σπάνιο αυτό χειρόγραφο του 1488 μ.Χ. καλλιγραφήθηκε από τον φημισμένο σε όλη την Ιταλία –πρώτο εκδότη των ομηρικών επών- Έλληνα γραφέα Δημήτριο Δραμιλά και κοσμήθηκε από τον...

  450,00€
 • Available
  ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

  Το χειρόγραφο αυτό της Παλαιάς Διαθήκης (Κώδικας 602), αποτελεί έναν από τους σπάνιους θησαυρούς της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Πρόκειται για ένα από τα πέντε μεσαιωνικά χειρόγραφα της Οκτατεύχου, από το Λευϊτικό μέχρι τη Ρουθ, που σώζονται σήμερα.

  Το χειρόγραφο αυτό της Παλαιάς Διαθήκης (Κώδικας 602), αποτελεί έναν από τους σπάνιους...

  Το χειρόγραφο αυτό της Παλαιάς Διαθήκης (Κώδικας 602), αποτελεί έναν από τους σπάνιους θησαυρούς της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Πρόκειται για ένα από τα πέντε...

  Reduced price! 360,00€
 • Available
  Η ΘΕΙΑ ΓΡΑΦΗ

  Η παρούσα έκδοση αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή της πρώτης ελληνικής Βίβλου, που εκδόθηκε από το ελληνικό τυπογραφείο του Νικολάου Γλυκέος στη Βενετία, το 1687.

  Η παρούσα έκδοση αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή της πρώτης ελληνικής Βίβλου, που...

  Η παρούσα έκδοση αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή της πρώτης ελληνικής Βίβλου, που εκδόθηκε από το ελληνικό τυπογραφείο του Νικολάου Γλυκέος στη Βενετία, το 1687.

  600,00€
 • Available
  ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

  Μία μοναδική παρουσίαση των επιτευγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία και ένα σύγχρονο φωτογραφικό οδοιπορικό στις χώρες της Ανατολής που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του. Η έκδοση συμπληρώνεται με το έργο του Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις (facsimile του κώδικα 369 της Μαρκιανής Βιβλιοθήκης) και συνοδευτικό τόμο με μελέτες και μεταγραφές κειμένων. 

  Μία μοναδική παρουσίαση των επιτευγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία και ένα...

  Μία μοναδική παρουσίαση των επιτευγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία και ένα σύγχρονο φωτογραφικό οδοιπορικό στις χώρες της Ανατολής που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του. Η...

  350,00€
 • Available
  ΤΟ ΤΕΤΡΑΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων και πάσης Αλβανίας έπειτα από επίμονη και επίπονη εργασία χρόνων, με την συμβολή της Βιβλικής εταιρείας της Αλβανίας, της Διεύθυνσης Κεντρικών Αρχείων της Αλβανίας αλλά και της εταιρείας «ΜΙΛΗΤΟΣ» παραδίδει στο ποίμνιό της το Τετραευαγγέλιο της Κοριτσάς – χειρόγραφος κώδικας Κοριτσάς 93 11ος αι. 

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων και πάσης Αλβανίας έπειτα από επίμονη και επίπονη εργασία...

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων και πάσης Αλβανίας έπειτα από επίμονη και επίπονη εργασία χρόνων, με την συμβολή της Βιβλικής εταιρείας της Αλβανίας, της Διεύθυνσης Κεντρικών...

  350,00€
 • Available
  ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΑΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΑΝΤΑ

  Το παρόν έργο αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή του πρωτοτύπου «Άπαντα Ιπποκράτους», της Βασιλείας της Ελβετίας. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε το έτος 1538 μ.Χ. και μάλιστα πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα διασωζόμενα έργα του Ιπποκράτους σε αρχαία ελληνική γλώσσα. Σήμερα φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

  Το παρόν έργο αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή του πρωτοτύπου «Άπαντα...

  Το παρόν έργο αποτελεί την ομοιογραφική αναπαραγωγή του πρωτοτύπου «Άπαντα Ιπποκράτους», της Βασιλείας της Ελβετίας. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε το έτος 1538 μ.Χ. και μάλιστα...

  550,00€
 • Available
  ΙΣΙΟΔΟΥ ΘΕΟΓΟΝΙΑ

  Μια απόλυτα τεκμηριωμένη αναλυτική προσέγγιση και παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου με λεπτομερείς αναφορές σε όλα τα μνημεία. Η έκδοση συνοδεύεται από τον ελληνικό κώδικα 464 (αναπαραγωγή facsimile) με την Θεογονία Ησιόδου, της Μαρκιανής Βιβλιοθήκης και ένα δεύτερο συνοδευτικό με τη μεταγραφή του χειρογράφου. Το σύνολο των εντύπων προσφέρεται σε κασετίνα.

  Μια απόλυτα τεκμηριωμένη αναλυτική προσέγγιση και παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου με...

  Μια απόλυτα τεκμηριωμένη αναλυτική προσέγγιση και παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου με λεπτομερείς αναφορές σε όλα τα μνημεία. Η έκδοση συνοδεύεται από τον ελληνικό κώδικα 464...

  250,00€
 • Available
  ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΕΚΑΒΗ

  Όλη η ιστορία του θεάτρου –από την επιλογή της θέσης του, την αρχιτεκτονική του διάταξη και τις μαθηματικές σχέσεις της κατασκευής του που δημιουργούν τη μοναδική ακουστική του– με αναλυτική αναφορά στην αναβίωση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

  Όλη η ιστορία του θεάτρου –από την επιλογή της θέσης του, την αρχιτεκτονική του διάταξη...

  Όλη η ιστορία του θεάτρου –από την επιλογή της θέσης του, την αρχιτεκτονική του διάταξη και τις μαθηματικές σχέσεις της κατασκευής του που δημιουργούν τη μοναδική ακουστική του–...

  250,00€