ΜΙΚΡΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ Υπάρχουν 9 βιβλία

 • Available
  Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

  Μια φιλόδοξη μελέτη για την «παραγνωρισμένη» προσφορά του Νίκου Καζαντζάκη στο ελληνικό θέατρο. Μια αποτίμηση έργου ζωής που, εν πολλοίς, συνοψίζεται στην κρίση του Αλέξη Σολωμού για τον συγγραφέα: «Αν στις τρεις δεκαετίες που δούλευε τα έργα του, το θέατρό μας δεν ήταν προσηλωμένο στην ηθογραφία και τη φαρσοκωμωδία, ο Καζαντζάκης θα είχε σταθεί ο πραγματικός πατέρας της δραματουργίας μας».  

  Μια φιλόδοξη μελέτη για την «παραγνωρισμένη» προσφορά του Νίκου Καζαντζάκη στο ελληνικό...

  Μια φιλόδοξη μελέτη για την «παραγνωρισμένη» προσφορά του Νίκου Καζαντζάκη στο ελληνικό θέατρο. Μια αποτίμηση έργου ζωής που, εν πολλοίς, συνοψίζεται στην κρίση του Αλέξη...

  40,00€
 • Available
  ΕΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ Γ

  Όταν την συγγραφική πένα κινεί το χέρι ενός από τους Πατέρες της χριστιανοσύνης, ενός λογίου, ποιητή, ενός από τους τελευταίους φρουρούς του Φαναρίου….Τότε, έχουμε τη χαρά να κρατάμε στα χέρια μας τρεις σπάνιους πνευματικούς θησαυρούς.

  Όταν την συγγραφική πένα κινεί το χέρι ενός από τους Πατέρες της χριστιανοσύνης, ενός...

  Όταν την συγγραφική πένα κινεί το χέρι ενός από τους Πατέρες της χριστιανοσύνης, ενός λογίου, ποιητή, ενός από τους τελευταίους φρουρούς του Φαναρίου….Τότε, έχουμε τη χαρά να...

  20,00€
 • Available
  ΙΕΡΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

  Οι εκδόσεις «Μίλητος» παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό την πλήρη έκδοση της αυτοβιογραφίας της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού Ιερός Πανικός. 

  Οι εκδόσεις «Μίλητος» παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό την πλήρη έκδοση της...

  Οι εκδόσεις «Μίλητος» παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό την πλήρη έκδοση της αυτοβιογραφίας της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού Ιερός Πανικός. 

  30,00€
 • Available
  ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΛΕΙΛΑ ΟΥΜΑΡ

  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της δημοσιογράφου Λεϊλά Ουμάρ διαγράφεται η επιτυχημένη πορεία της τόσο στον τουρκικό όσο και στον διεθνή τύπο. Οι συναντήσεις της με σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα (πολιτικοί, προκαθήμενοι Εκκλησιών, καλλιτέχνες κ.ά.) και οι συνεντεύξεις που της παραχωρήθηκαν είναι μοναδικές μαρτυρίες για την παγκόσμια κοινωνική και πολιτική ιστορία.

  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της δημοσιογράφου Λεϊλά Ουμάρ διαγράφεται η...

  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της δημοσιογράφου Λεϊλά Ουμάρ διαγράφεται η επιτυχημένη πορεία της τόσο στον τουρκικό όσο και στον διεθνή τύπο. Οι συναντήσεις της με σημαντικές...

  20,00€
 • Available
  ΕΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

  Το έργο Έρως Πολιτικός, Η Επιστροφή των Ελλήνων που δημοσιεύεται από τις εκδόσεις «Μίλητος» είναι μια συλλογή δοκιμίων και ομιλιών, επίκαιρων όσο ποτέ άλλοτε. 

  Το έργο Έρως Πολιτικός, Η Επιστροφή των Ελλήνων που δημοσιεύεται από τις εκδόσεις...

  Το έργο Έρως Πολιτικός, Η Επιστροφή των Ελλήνων που δημοσιεύεται από τις εκδόσεις «Μίλητος» είναι μια συλλογή δοκιμίων και ομιλιών, επίκαιρων όσο ποτέ άλλοτε. 

  30,00€
 • Available
  ΘΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΟΡΓΙΑΣ

  Το μυθιστόρημα του Αντονιο Γκαρίδο, συνδιασμός ιστορικής πραγματικότητας, περίτεχνης πρόζας και φρενήρους ρυθμού, προσκαλεί τον αναγνώστη να ακολουθήσει μια γοητευτική διαδρομή αναμεσα σε πόλεις, μοναστήρια και αββαεία του μεσαίωνα, σε ένα οργιαστικό θρίλερ βασισμένο σ’ ένα πραγματικό γεγονός.

  Το μυθιστόρημα του Αντονιο Γκαρίδο, συνδιασμός ιστορικής πραγματικότητας, περίτεχνης...

  Το μυθιστόρημα του Αντονιο Γκαρίδο, συνδιασμός ιστορικής πραγματικότητας, περίτεχνης πρόζας και φρενήρους ρυθμού, προσκαλεί τον αναγνώστη να ακολουθήσει μια γοητευτική διαδρομή...

  24,00€
 • Available
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ

  Δοκίμιο από τον Ι. Βαρβιτσιώτη

  Δοκίμιο από τον Ι. Βαρβιτσιώτη

  Δοκίμιο από τον Ι. Βαρβιτσιώτη

  30,00€
 • Available
  ΧΑΛΚΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

   Η Χάλκη, μια «όαση ελληνισμού», παραμένει βαθιά κλεισμένη στην καρδιά της πολίτικης Ρωμιοσύνης – και όχι μόνον –, τόσο για τη μοναδική ομορφιά της, όσο και για τα ιστορικά της προσκυνήματα, τα λαμπρά εκπαιδευτήρια, με κορυφαίο ίδρυμα την Ιερά Θεολογική Σχολή της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. 

   Η Χάλκη, μια «όαση ελληνισμού», παραμένει βαθιά κλεισμένη στην καρδιά της πολίτικης...

   Η Χάλκη, μια «όαση ελληνισμού», παραμένει βαθιά κλεισμένη στην καρδιά της πολίτικης Ρωμιοσύνης – και όχι μόνον –, τόσο για τη μοναδική ομορφιά της, όσο και για τα ιστορικά της...

  60,00€
 • Available
  ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

  Το λεξικό αυτό χαρακτηρίζεται ως «ειδικό», καθώς από τον τεράστιο λεξιλογικό θησαυρό της γλώσσας μας οι συγγραφείς επέλεξαν και επεξεργάστηκαν μόνο έναν μικρό αριθμό λέξεων-λημμάτων, μόλις 3.203. Επιλέχθηκαν λέξεις «χαμηλής συχνότητας», λέξεις δηλαδή που χρησιμοποιούμε στο λόγο μας πολύ σπάνια, των οποίων συχνά αγνοούμε την ορθή χρήση ή/και την ετυμολογία.

  Το λεξικό αυτό χαρακτηρίζεται ως «ειδικό», καθώς από τον τεράστιο λεξιλογικό θησαυρό...

  Το λεξικό αυτό χαρακτηρίζεται ως «ειδικό», καθώς από τον τεράστιο λεξιλογικό θησαυρό της γλώσσας μας οι συγγραφείς επέλεξαν και επεξεργάστηκαν μόνο έναν μικρό αριθμό...

  70,00€