ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Τον 2ο αιώνα μ.Χ. γράφεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωγραφικά έργα για τον τότε γνωστό κόσμο από  τον Έλληνα γεωγράφο και μαθηματικό Κλαύδιο Πτολεμαίο.

2 Διαθέσιμα βιβλία

1 200,00€

11 other products in the same category:

Περισσότερα για το βιβλίο

Τον 2ο αιώνα μ.Χ. γράφεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωγραφικά έργα για τον τότε γνωστό κόσμο από  τον Έλληνα γεωγράφο και μαθηματικό Κλαύδιο Πτολεμαίο. Τον 13ο  και 15ο αιώνα, ονομαστοί Έλληνες καλλιτέχνες φιλοτεχνούν δύο περίφημους χειρόγραφους Κώδικες με τα κείμενα του Πτολεμαίου. Το παλαιότερο χειρόγραφο είναι ο Κώδικας 655 της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ενώ το μεταγενέστερο είναι ο κώδικας 388, ο οποίος φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας. 
Στο έργο του Κλαύδιου Πτολεμαίου καταγράφονται όλες οι γεωγραφικές γνώσεις με έναν τεράστιο πλούτο τοπωνυμιών, με επακριβείς λεπτομέρειες συντεταγμένων και εκπληκτικές χαρτογραφικές απεικονίσεις. 
Οι εκδόσεις «Μίλητος» έχοντας μεγάλο αίσθημα ευθύνης ανέλαβαν να παραδώσουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία τους Κώδικες αυτούς, με τη μορφή του πρωτοτύπου, υψηλής αισθητικής και κορυφαίας επιστημονικής αξίας, σε συλλεκτική έκδοση 3.000 αριθμημένων αντιτύπων. Η αναπαραγωγή και των δύο χειρογράφων έγινε με τη μέθοδο της ομοιογραφίας, με τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα. Το έργο προσφέρεται σε χειροποίητη δερμάτινη κασετίνα με τη μορφή αναλογίου, η οποία εμπεριέχει δύο συνοδευτικούς τόμους με τις επιστημονικές μελέτες διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων και έναν μεγεθυντικό φακό υψηλής ευκρίνειας.

Χαρακτηριστικά - Data sheet

  • isbn - 978-960-8460-12-6
  • Εκδοτικός Οίκος - ΜΙΛΗΤΟΣ
  • Σελίδες - Κώδικα 655: 152 | Κώδικα 388: 232
  • Ημερομηνία έκδοσης - 1998
  • Βάρος (γραμμάρια) - 14000
  • Σχήμα - 44*58,5